Jak CAŁKOWICIE usunąć konto z Twittera w 3 sekundy (2021)

Prawdopodobnie używasz Twittera do obserwowania celebrytów, polityków, a nawet znajomych. Twitter ma setki milionów użytkowników i jest świetną platformą do udostępniania krótkich fragmentów informacji lub wygłaszania swoich opinii na różne tematy.

Łatwa możliwość udostępniania informacji na Twitterze może jednak sporo kosztować.

Możesz przez przypadek udostępnić więcej informacji, niż zamierzałeś , co może sprawić Ci kłopoty w pracy lub szkole.

Jednak dzielenie się zbyt dużą ilością danych nie jest jedynym powodem, dla którego warto na stałe usunąć konto na Twitterze.

Do założenia konta wymagane jest podanie bardzo niewielu informacji osobistych. W rzeczywistości Twitter to jedna z niewielu platform, które nie wymaga podania prawdziwego imienia i nazwiska.

Wystarczy podać nazwę i hasło oraz adres e-mail, którego można użyć do zweryfikowania konta.

W rezultacie użytkownicy rzadko biorą pod uwagę konsekwencje związane z prywatnością i korzystaniem z konta na Twitterze. Szybkie przejrzenie szczegółowych informacji na temat Polityki prywatności , może sprawić, że spojrzysz jednak trochę inaczej na te usługi.

Powiedzmy, że zdecydowałeś, że nie czujesz się komfortowo na Twitterze lub zdecydowałeś, że naprawdę musisz powstrzymać rozprzestrzenianie się tego wstydliwego tweetu, który opublikowałeś.

Dobra wiadomość jest taka, że ​​można całkowicie usunąć konto. Jest to również stosunkowo proste!

UWAŻAJ: każde kliknięcie, każde udostępnienie i każde pobranie może być śledzone, przechowywane i sprzedawane przez twórców aplikacji, dostawców usług internetowych i firmy telekomunikacyjne. Tylko VPN, taki jak NordVPN, może cię chronić i zapobiegać gromadzeniu i sprzedaży poufnych danych przez te osoby trzecie.

Krok 1 – Zaloguj się na Twittera

Zaloguj się na swoje konto na Twitterze. Należy to zrobić za pośrednictwem pełnej witryny, a nie aplikacji mobilnej Twittera, ponieważ aplikacja ta nie zawiera odnośnika do dezaktywacji konta.

Twitter log in

Zaloguj się na Twittera.

Krok 2 – Przejdź do sekcji Ustawienia i prywatność

Kliknij swój profil i wybierz ustawienia oraz opcje prywatności.

Twitter settings and privacy

Przejdź do ustawień i prywatności.

Krok 3 – Kliknij opcję Dezaktywuj moje konto

Przewiń w dół na dół strony i kliknij odnośnik „Dezaktywuj moje konto”.

Deactivate account

Wybierz z menu opcję dezaktywacji konta.

Krok 4 – Potwierdź swoją decyzję

W tym momencie nastąpi przekierowanie do strony potwierdzenia. Jeśli masz pewność, że chcesz usunąć konto, kliknij duży niebieski przycisk Dezaktywuj u dołu komunikatu.

Confirm deactivation

Potwierdź, że chcesz usunąć konto.

Krok 5 – Wprowadź swoje hasło

Zostajesz przekierowany do strony, która dwukrotnie sprawdza, czy naprawdę chcesz usunąć swoje konto. Aby potwierdzić, że chcesz wykonać to działanie, wprowadź hasło i kliknij przycisk Dezaktywuj.

Confirm password

Wpisz hasło, by potwierdzić.

Krok 6 – Odinstaluj aplikację

Jeśli masz aplikację Twittera na telefonie, tablecie lub innym urządzeniu, odinstaluj ją.

Nie można dezaktywować konta z poziomu aplikacji, ale przypadkowe kliknięcie tej aplikacji spowoduje cofnięcie procesu dezaktywacji w ciągu pierwszych 30 dni po potwierdzeniu takiej decyzji. Najlepszym rozwiązaniem jest więc usunięcie samej aplikacji.

Krok 7 – Nie loguj się na swoje konto przez 30 dni

Jesteś prawie u celu, ale ważne jest przy tym, aby ponownie zauważyć, że istnieje 30-dniowy okres dezaktywacji.

Jeśli w tym czasie zalogujesz się na swoje konto lub jakiekolwiek aplikacje lub usługi zintegrowane z Twitterem, przekonasz się, że Twoje konto na Twitterze nie jest już nieaktywne. Będziesz musiał ponownie przejść przez ten proces.

Najlepszym sposobem na uniknięcie tego jest przejrzenie wszystkich aplikacji i usług oraz odłączenie ich od konta na Twitterze. Tak, jest to czasochłonne, ale konieczne jest upewnienie się, że Twoja dezaktywacja staje się trwała w celu ochrony Twojej prywatności .

Po wykonaniu tych siedmiu kroków i uniknięciu logowania przez 30 dni, Twoje konto na dobre zniknie.

Dotyczy to wszystkich kontaktów i wszystkich bezpośrednich wiadomości, które wysłałeś lub otrzymałeś.

Jednak, podobnie jak w przypadku większości innych usług, wszelkie informacje udostępnione na innych stronach lub z innymi osobami za pośrednictwem Direct Messaging nadal istnieją po stronie odbiorcy.

Należy o tym pamiętać, ponieważ jeśli masz nadzieję na usunięcie wszystkich śladów żenującej rozmowy, może to nie być możliwe, chyba że druga osoba będzie chciała usunąć te informacje lub dezaktywować także swoje konto.

Jeśli jesteś również zainteresowany usunięciem konta na Facebooku, kliknij tutaj.

Alert naruszenia prywatności!

Twoje dane są widoczne dla witryn, które odwiedzasz!

Twój adres IP:

Twoja lokalizacja:

Twój dostawca Internetu:

Powyższe informacje mogą służyć do śledzenia Cię, kierowania reklam i monitorowania Twojej aktywności online.

Sieci VPN mogą pomóc w ukryciu tych informacji przed witrynami internetowymi, zapewniając ochronę przez cały czas. Polecamy NordVPN — VPN nr 1 wybrany spośród ponad 350 testowanych przez nas dostawców. Prowadzi szyfrowanie na poziomie wojskowym i ma funkcje prywatności, które zapewniają cyfrowe bezpieczeństwo, a ponadto — obecnie oferuje 68% zniżki.

Odwiedź NordVPN

Czy było to dla Ciebie pomocne? Udostępnij to!
Spodobał Ci się ten artykuł? Oceń go!
Był okropny Nie podobał mi się Był w porządku Był całkiem dobry! Był super!
Na podstawie głosów użytkowników
Komentarz Komentarz musi mieć od 5 do 2500 znaków.
Dziękujemy za Twoje uwagi.
Czekaj! Nord oferuje 68% zniżki na swój VPN.